News

Worden metalen rietjes veel gestolen?

Stel je voor dat je net mooie metalen rietjes gebruikt. De eyecatcher in elk glas. De vraag is kan je ze na een week nog gebruiken of zijn ze allemaal gestolen?

​​Een vraag die regelmatig wordt gesteld en helaas ook een drempel om niet voor het meest duurzame rietje te kiezen.

​​Een roestvrijstaal rietje is een nieuw product. Een product dat steeds populairdere wordt en een product dat er fancy uitziet.

​​Toen wij begonnen met SteelYourStraw zochten we naar praktijkervaringen. Dit hebben we opgedaan om samen met een aantal restaurants in Rotterdam pilots te draaien. Dit waren testcases voor een periode van drie maanden waarin we wilde ervaren waar je in de praktijk tegenaan loopt.

​​Een van de vraagstukken was dus ook de hoeveel rietjes je nu verliest. Niet alleen hoeveel er gestolen worden maar ook hoeveel je er zelf per ongeluk weggooit. Je bent ten slotte toch gewend om gebruikte glazen leeg te gooien in een prullenbak.

​​Uit een periode van drie maanden is gebleken dat je tussen de 10% a 13% verliest in deze periode. Dit staat redelijk in lijn met de horeca cijfers als het gaat om het verlies van bijvoorbeeld bestek.

​​Het is helaas een illusie om te zeggen dat we het verlies volledig kunnen wegnemen. In deze maatschappij is dat niet mogelijk. Wat wel kan is om mensen de kans te geven om het op een legale manier mee te nemen.

​​De oplossing;

​​Stel je eens voor dat je met vrienden heerlijk hebt gegeten. Je hebt genoten van de mooie cocktails en je ekster ogen blijven maar staren naar die glimmende metalen rietjes. Zal ik ze in me tas stoppen? Je twijfelt en de ober geeft bij het afrekenen aan dat je voor €0,5 cent je eigen rietje mee kan nemen.

​​​​Deze bovenstaande situatie heeft ervoor doen zorgen dat het verlies in dit restaurant voor de helft is gehalveerd! Super mooi resultaat en daarbij komt dat de gepersonaliseerde rietjes die nu worden meegegeven het beste visite kaartje is die je kan hebben.

​​Al met al ontkom je er niet aan dat producten die je meerdere keren kunt gebruiken worden gestolen. Mensen willen nou eenmaal iets graag meenemen en een rietje is daar geen uitzondering op. Wel is het zo dat je ervoor kunt zorgen dat de wens van mensen om het rietje mee te nemen door ze ook aan te bieden het verlies sterk afneemt.

​​Ben je benieuwd of zo’n concept ook bij jou zou passen neem contact met ons op en vraag een gratis proefpakket aan.

More news?

Zijn metalen rietjes milieuvriendelijk?

Bioplastic rietjes, papieren rietjes, tarwe rietjes, metalen rietjes. Er zijn zoveel verschillende soorten “milieuvriendelijke” rietjes maar zijn ze dat ook echt en welke is het beste?

Worden metalen rietjes veel gestolen?

Stel je voor dat je net mooie metalen rietjes gebruikt. De eyecatcher in elk glas. De vraag is kan je ze na een week nog gebruiken of zijn ze allemaal gestolen?

Hoe maak je een Roestvrij staal rietje schoon?

Kan ik zo’n roestvrijstaal rietje in de vaatwasser zetten of moet ik met een schoonmaakborstel aan de gang?

Volg ons op #steelyourstraw

Nieuwsbrief?

Schrijf je in!

info@steelyourstraw.nl
Meent, Rotterdam

@2020 door #SteelYourStraw · Akomp

KvK: 72090510