Ons verhaal

Het idee is geboren op Bali

Wist je dat we in Nederland 8,5 miljoen rietjes per dag verbruiken? 8,5 miljoen PLASTIC rietjes per dag! Wij vinden dat dit anders moet, jij toch ook?

Een groot gedeelte van deze plastic rietjes eindigt bij het restafval of belandt in sloten, rivieren en uiteindelijk maakt het deel uit van de grote hoeveelheid plastic die in onze oceanen drijft.

Omdat een plastic rietje zo klein en licht is, is het heel moeilijk deze te scheiden en te recyclen. Het vervangen van het materiaal is daarom de beste optie!

Het is begonnen in 2019 tijdens een vakantie in Indonesië. Het viel mij op dat in elk drankje een duurzaam rietje zat. Geen plastic te bekennen dus. De drankjes werden geserveerd met materialen zoals papier en bamboe maar er was één rietje die er met kop en schouder bovenuit stak. Een roestvrijstaal rietje. Zo’n RVS rietje gaf veel meer allure aan het drankje. Toch gek dat dit niet in Nederland te vinden was. Na wat rondvragen kwam ik met een leverancier in gesprek. Hij vertelde mij dat in Indonesië het gebruik van een plastic rietje verboden is. Dit zal vanaf 2021 ook in Europa het geval zijn. Hij liet me verschillende soorten en maten zien waar ik heel enthousiast van werd. Zelfs zo enthousiast dat ik de eerste 1000 RVS rietjes bij hem bestelde en naar Nederland over liet komen.

Eenmaal terug in Nederland ging het verkopen van de rietjes best goed. Voornamelijk ondernemers met een eigen bedrijfsrestaurant reageerden positief en binnen een paar maanden was het tijd om een tweede bestelling te doen. Hier is #SteelYourStraw uit geboren en zijn we goed op weg de horeca te veroveren.

Missie en visie

Doorbreek de gewoonte

Doorbreek de gewoonte; zie een rietje niet als afval maar als jouw handtekening in elk glas. Door de horeca te adviseren in duurzame veranderingen zorgen wij voor een positieve draai aan deze nieuwe gewoontes.

Onze visie is om in 2021 marktleider te zijn in de afname van roestvrijstalen rietjes. Dit doen we door de horeca bij te staan in grote veranderingen die de nieuwe Europese wet* veroorzaakt.

Ik ben ervan overtuigd dat een duurzame verandering niet iets vervelends of lastig hoeft te zijn. Zeker met een rietje niet. Want zeg nou zelf een RVS rietje die je zelf hebt gepersonaliseerd is toch echt een handtekening in elk glas dat je serveert!

Volg ons op #steelyourstraw

Nieuwsbrief?

Schrijf je in!

info@steelyourstraw.nl
Meent, Rotterdam

@2021 door #SteelYourStraw · Akomp

KvK: 72090510