News

Hoe maak je een Roestvrij staal rietje schoon?

Kan ik zo’n roestvrijstaal rietje in de vaatwasser zetten of moet ik met een schoonmaakborstel aan de gang?

Heb jij al gedronken uit zo’n roestvrijstaal rietje? Je ziet ze nu ook steeds vaker en de horeca weet het metalen rietje ook te vinden!  Zelfs BN’rs zoals Doutzen Kroes hebben standaard een metalen rietje in hun tas zitten. Alleen hoe maak je nou zo’n rietje schoon?

Het is pas een duurzaam rietje als je het rietje ook kan hergebruiken. Dat is zeker het geval met een roestvrijstaal rietje. Door het materiaal (304 foodgrade stainlessteel) kunnen de rietjes na gebruik zo de vaatwasser in.

Samen met bureau de Wit hebben we gekeken naar de beste methode om de rietjes schoon te maken. De veiligheid en hygiëne staat net zoals bij jou ook bij ons op nummer 1!

We hebben testen gedaan met verschillende soorten dranken. Denk hierbij aan cocktails en smoothies. Wat voor effect hebben de zuren, alcoholen en suikers op het materiaal. En hoe krijgen we al die vuiligheid uit de rietjes zonder dat we daar heel veel handelingen voor moeten doen.

Volg deze stappen om de rietjes goed schoon te maken.

  1. Leg de gebruikte rietjes voor een 15 minuten in een bak met schoonmaakmiddel. Het liefst enzymathisch schoonmaakmiddel. Dit zorgt ervoor dat de eiwitresten in het rietje oplossen. Voor meer informatie lees hier verder.

2. Zet de rietjes rechtop in een vaatwasser korf. (een bestekbak is voldoende, let wel op dat de rietjes er niet doorheen vallen) Plaats ze in de vaatwasser of glazenspoel machine met een minimale temperatuur van 80 graden.

3. That’s it! Klaar voor gebruik ???? (een schoonmaakborstel of ragger is dus niet nodig)

We zijn er ook om jou te ondersteunen in praktische (schoonmaak-) oplossingen. Heb je een bestekbak waar de rietjes doorheen vallen dan passen wij deze voor je aan. Twijfel je over het juiste schoonmaakmiddel dan zorgen wij dat je het juiste schoonmaakmiddel in huis hebt.

Door de roestvrijstalen rietjes her te gebruiken kunnen we een verschil maken. We verbruiken in Nederland 8.5 miljoen rietjes per dag. Dit is een absurd aantal. Laten we hier dus samen wat aan doen en kies voor een rietje dat langer meegaat!

P.S. het levert ook geld op. Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld na 28 drankjes het rietje geld oplevert. Wil je weten hoeveel jij kan besparen? Neem contact op.

More news?

Zijn metalen rietjes milieuvriendelijk?

Bioplastic rietjes, papieren rietjes, tarwe rietjes, metalen rietjes. Er zijn zoveel verschillende soorten “milieuvriendelijke” rietjes maar zijn ze dat ook echt en welke is het beste?

Worden metalen rietjes veel gestolen?

Stel je voor dat je net mooie metalen rietjes gebruikt. De eyecatcher in elk glas. De vraag is kan je ze na een week nog gebruiken of zijn ze allemaal gestolen?

Hoe maak je een Roestvrij staal rietje schoon?

Kan ik zo’n roestvrijstaal rietje in de vaatwasser zetten of moet ik met een schoonmaakborstel aan de gang?

Volg ons op #steelyourstraw

Nieuwsbrief?

Schrijf je in!

info@steelyourstraw.nl
Meent, Rotterdam

@2020 door #SteelYourStraw · Akomp

KvK: 72090510